Bybusser skal køre på biogas

BIOGAS – Holstebros bybusser vil formentlig i fremtiden køre på biogas. Midttrafik godkendte fredag en plan om udbud af biogasdrevne busser i Holstebro.

Busserne i Sydsverige kører allerede på biogas. I Skåne ruller flere hundrede busser på el og biogas. Målet er at gøre Skånes kollektive trafik fossilfri i 2020. (Foto: Skånetrafiken)

- Fra Vestforsyning har vi allerede sagt ja, og sagt at vi gerne vil etablere en tankstation til det, siger Arne Lægaard (V), der både er formand for Vestforsyning og for Midttrafik til Dagbladet Holstebro Struer.

Byrådet vil formentlig også være positive overfor  forslaget, der vil reducere CO2-udslippet på transportområdet. Desuden har Holstebro verdens største biogasanlæg inden for bekvem rækkevidde beliggende mellem Struer og Holstebro.

Også formanden for kommunens klimaudvalg, Karsten Filsø (S), er positiv overfor ideen.

- Jeg kan ikke forestille mig, at der skulle være stor modstand mod det. Vi taler om en afprøvet og kendt teknologi, som nok vil komme til at koste lidt ekstra. Men vi taler ikke om, at det er spidsen af en jetjager, siger han til avisen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: