Brasilien hærges af den værste tørke i 50 år

TØRKE – Kvæg og geder sulter i hjel. Den værste tørke i 50 år går ud over Brasiliens økonomisk vigtige produktion af sukkerrør og majs.

Tørken rammer produktionen af sukkerrør, majs og sojabønner i den nordøstlige del af Brasilien. (CC BY Flickr johnmcq)

Det nordøstlige Brasilien lider i øjeblikket under den værste tørke i flere årtier. Græssende kvæg kan ikke finder føde og sulter ihjel og landets enorme produktion af majs og sukkerrør svinder voldsomt ind. I enkelte områder har det stort set ikke regnet i to år.

En landbrugsminister i delstaten Bahia kalder det ‘den værste tørke i 50 år’.

Den værste i 50 år
- Vi oplever den værste tørke i 50 år med konsekvenser, der kan sammenlignes med et stort jodskælv, siger Eduardo Salles, landbrugsminister i den nordøstlige delstat, Bahia, ifølge Reuters.

Bahia er Brasiliens fjerde folkerigeste område.

Rekordhøst skal kompensere
Selv om tørken går voldsomt ud over afgrøderne i den nordøstlige del, forventer Brasilien alligevel at høste rekordmange sojabønner og en god majshøst takket være tilstrækkelig nedbør i den sydlige og vestlige del af landet.

Brasilien er verdens femte største land og Latinamerikas førende økonomiske stormagt. Brasilien er sammen med Rusland Kina og Indien et af de fire BRIK-lande med høj økonomisk vækst. Men i dag er væksten næsten gået i stå, og Brasilien kæmper for at atter at sætte gang i den økonomiske vækst.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: