Axelborg: Afgifter skader beskæftigelsen

Statsministerens åbningstale rummede intentioner om at skabe vækst og holde afgifterne i ro. Ikke ambitiøst nok, mener Landbrug & Fødevarer, der vil af med fedt- og sukkerafgift for at forbedre virksomhedernes konkurrenceevne.

- Statsminister Helle Thorning Schmidt har ret, når hun siger, at vi har brug for ny vækst og beskæftigelse i Danmark. Analysen er rigtig, men desværre tager Regeringen ikke de nødvendige skridt for at rette op. Regeringen må sætte gang i en afgiftsreform, der nedbringer det høje danske afgiftsniveau, siger Niels Jørgen Pedersen, formand i Landbrug & Fødevarer, som reaktion på talen og fortsætter:

- Det er fint, at statsministeren siger, at regeringen ikke vil øge de generelle afgifter, erhvervsskatter eller indkomstskatter. Men det nytter ikke noget, hvis man giver sig selv carte blanche til at øge de sektorspecifikke afgifter, siger Niels Jørgen Pedersen.

Dermed peger han på, at den nuværende kurs med øgede afgifter som blandt andre fedtafgiften, NOx-afgiften, energiafgifter samt sukker- og transportafgift gør det unødvendigt svært for virksomhederne at skabe nye arbejdspladser i Danmark.

Formanden for Landbrug & Fødevarer mener, at der er store muligheder for at skabe ny vækst. Alene i landbrugs- og fødevareerhvervet kan eksporten i 2016 øges til 150 mia. kr., hvilket svarer til en forøgelse på 30 mia. kr. på fem år.

Potentialet bunder især i den globale ressourcekrise og klimakrise, som giver danske virksomheder gode fremtidsmuligheder.

- Derfor vil jeg gerne rose statsministeren for at fokusere på potentialet i den grønne omstilling. Det kræver, at vi løfter den strategiske forskning, der virkelig batter noget ude i virksomhederne, og det kræver, at vi får mulighed for at producere mere – og mere ressourceeffektivt – end vi gør i dag. Derfor skal vi have en anden regulering af landbruget, hvor man ser på, hvad vi rent faktisk udleder i stedet for at begrænse produktionen, slutter Niels Jørgen Pedersen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER:

  • Søg efter relaterede artikler. Anvend søgefunktioen nederst i venstre hjørne og indtast dit søgeord.