Advarsel mod ulovlig slagter i Videbæk

MAD – Fødevarestyrelsen advarer mod kød fra ulovlig slagter i Videbæk. Kødet kan være fordærvet eller inficeret med sygdomsfremkaldende bakterier. Slagteren bliver meldt til politiet

Fødevarestyrelsen advarer mod kød fra ulovlig slagter i Videbæk.

Kød, der skulle have været destrueret på grund af sundhedsrisici, kan i stedet være havnet i forbrugeres kummefrysere. Det siger ​Fødevarestyrelsen, som nu advarer forbrugere, der har købt eller modtaget okse-, lamme- eller svinekød fra en ulovlig slagter på adressen Brejninggårdsvej 24, 6920 Videbæk.

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at kassere det man har købt hos den ulovlige slagter, da kødet kan være fordærvet eller inficeret med sygdomsfremkaldende bakterier.

Ingen kontrol
Dyrene (et kreatur, to grise og tre lam) er slagtet under uhygiejniske forhold og uden om Fødevarestyrelsens kontrol. Det betyder blandt andet, at embedsdyrlægen ikke har tilset dyrene før eller efter slagtning, ligesom Fødevarestyrelsen ikke ved, hvor dyrene stammer fra. Derfor kender Fødevarestyrelsen ikke til dyrenes sundhedstilstand, før de blev slagtet.

Fødevarestyrelsens rejsehold opdagede kødet ved et kontrolbesøg tidligere på måneden og beslaglagde det på adressen i et forseglet kølerum til senere destruktion under Fødevarestyrelsens opsyn. Ved et opfølgende besøg i går 15. april måtte Fødevarestyrelsen dog konstatere, at forseglingen var brudt og kødet var fjernet. Derfor kan det ikke afvises, at kødet er kommet ud til forbrugerne.

Fødevarestyrelsen anmelder sagen til politiet.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: