Aarhusianere inviteres på snapsetur

VILD MAD: Tag med Smag på Aarhus og Naturhistorisk Museum Aarhus på snapsetur i Lisbjerg Skov søndag 7. juni. Det bliver en inspirationstur gennem skoven med gode råd, mulighed for at plukke urter til eget snapsbryg og smagsprøver på snapse, der er lavet på forhånd.

Almindelig røllike bliver også kaldt soldaterurt, fordi den i gamle dage blev brugt til behandling af sår på slagmarkerne. I snaps skulle den blandt andet kunne modvirke appetitløshed og fordøjelsesbesvær.

I butikker kan man efterhånden købe de gyldne dråber i alverdens forskellige smagsvarianter. Men du kan også brygge din egen kryddersnaps til julebordet, familiefrokosten eller som en hjemmelavet gave til en livsnyder. Naturen er fuld af urter og bær, så der er mange muligheder for anderledes og lækre smagsoplevelser.

I gamle dage blev udtræk fra naturens råvarer brugt som naturmedicin. Udtræk af piletræets gæslinger og bark fungerede smertestillende, mens udtræk af havtorn og andre bær blev brugt til behandling af alt fra hoste til blærebetændelse.

Oplev naturens eget medicinskab sammen med Lars Brøndum, naturformidler og biolog fra Naturhistorisk Museum Aarhus, der står for snapseturen i Lisbjerg Skov. Undervejs vil der blive uddelt små smagsprøver af snapse, der er lavet på forhånd.

Den spiselige natur
Snapseturen er én af en række guidede naturture, som Smag på Aarhus i samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus inviterer til. Omdrejningspunktet for turene er den spiselige natur, som skal findes, udforskes og smages.

Smag på Aarhus er et fire-årigt projekt støttet af Nordea-fonden og forankret i Center for Byens Anvendelse, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune. Det er et ambitiøst natur- og madprojekt, hvor byens rum skal gentænkes, så der bliver flere spiselige og sanselige miljøer i Aarhus. Aarhusianerne skal selv være med til at skabe og påvirke deres nære omgivelser med smukke træer, buske og planter, der er fulde af smag. Samtidig skal den spiselige natur formidles, så flere af byens borgere opdager det mangfoldige spisekammer, som naturen i og omkring Aarhus byder på.

Snapsetur

  • Tid: Søndag d. 7. juni kl. 10 – arrangementet varer ca. 3 timer.
  • Sted: Lisbjerg Skov – vi mødes på P-pladsen nord for beboerhuset, Randersvej 384
  • Pris og tilmelding: Turen er gratis, og der er ingen tilmelding.
  • Husk: Fornuftigt tøj og sko og noget at bære de høstede urter i.
  • Arrangør: Naturhistorisk Museum Aarhus & Smag på Aarhus.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: