Aarhus vil servere frisklavet mad på plejehjem

MAD – Inden udgangen af 2017 vil alle ældre på plejehjem i Aarhus få frisklavet mad på alle hverdage.

Det er slut med vacuumpakket mad til de ældre i Aarhus. Foto: Ulla Skovsbøl

Der er håb forude for de ældre på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som snart kan vinke endegyldigt farvel til de sidste rester af vakuumpakket mad.

Inden udgangen af 2017 kan kommunen omsider sætte punktum for et par års forandring fra vakuumpakket til frisklavet mad på plejehjemmene.

Med 35 millioner kroner fra Sundheds- og Ældreministeriet køkkenpulje bliver der inden udgangen af i år etableret nye køkkener og indkøbt nyt køkkenudstyr på de sidste ni plejehjem og gennemført andre mindre forbedringer i de allerede fungerende køkkener.

- Når jeg besøger plejehjemmene, kan jeg tydeligt mærke forskellen, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

- Der dufter igen af hjemmelavet mad, og hvis beboerne har lyst, kan de være med i madlavningen. Personalet har fået bedre rammer for at skabe noget af det allervigtigste i ældre menneskers hverdag – et godt måltid mad, siger hun.

Vil berører 1.126 ældre
Tilsagnet om 35 millioner kroner fra Sundheds- og Ældreministeriet vil berøre 1.126 beboere, på blandt andet plejehjemmene Hestehavehusene, Sifsgård, Kristiansgården, Skelager, Hørgården, Sønderskovhus, Engsøgård, Næshøj og Havkær.

Sundhed og Omsorg begyndte at genetablere køkkener i 2014, og i slutningen af 2015 var de fleste køkkener etableret, så plejehjemmene nu så vidt muligt selv laver frisklavet mad på hverdage.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: