Mindre pakker skal give minde madspild

MADSPILD – Nu kan man få kød i pakker til singler i Fakta-butikkerne. Det skal reducere madspildet. En single-husstand smider i snit 98 kilo mad ud årligt.

Fakta vil reducere madspildet ved at sælge kød i mindre pakker.

Danmark har over 1,5 million husstande, der kun består af en person.  Alligevel sælges de fleste dagligvarer i større portioner. Det gør Fakta nu op med.

Middag for én er navnet på en ny serie, der foreløbig består af otte forskellige slags kød, fra kyllingefilet til hakkebøffer. Prisen er den samme for alle varianter: 15 kroner.

- Jeg har talt med kunderne i Fakta, og et af de ønsker, der er gået igen, har været ønsket om kød i mindre portioner. Det ønske imødekommer vi med det nye initiativ,  siger kædedirektør Niels Karstensen, Fakta.

Mindre pakker
- Samtidig vil vi også gerne forstærke vores indsats mod madspild, og her tror vi, at muligheden for at kunne købe mindre pakker, er et stærkt våben, tilføjer han.

Selina Juul, der er stifter af Danmarks største frivillige organisation mod madspild, Stop Spild af Mad, kalder det »et glædeligt tiltag«.

- I Danmark er singler og enlige et voksende og købestærkt segment – og det er positivt at se, at flere supermarkeder er begyndt at tilpasse deres tilbud og portionsstørrelser til singler og enlige, siger Selina Juul.

Ifølge hende smides der i gennemsnit 98 kilo mad ud i en single-husstand.

Fakta har i 2014 reduceret madspildet med hele 21 procent i forhold til året før og håber at nå endnu længere. Det meste madspild foregår dog hjemme hos forbrugeren. Det er derfor, at Fakta nu satser på kød i mindre pakkestørrelser.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: