Iværksætter sælger økologisk vodka til Indien

ØKOLOGI – Nixon Bui er designer, bor i Danmark og var i Indien til et modeshow med sit tøj og havde taget et par flasker af sin vodka med til arrangementet. Nu eksporterer han økologisk vodka til det folkerige land.

Nixon Bui er født i det nordlige Indien, men har boet i Danmark i mange år. Nu eksporterer den unge iværksætter økologisk vodka til Indien. Pressefoto

Af Povl Arne Petersen, journalist

Et usædvanligt dansk eksport-eventyr har set dagens lys. Et dansk firma har nemlig fået en stor ordre fra Indien på økologisk vodka.

Det drejer sig om NIXONBUI Vodka. Et dansk firma som på trods af mindre end ét år på bagen har fået en forrygende start.

Manden bag firmaet er iværksætteren og designeren Nixon Bui. Han er tøjdesigner og har nu også lanceret sin egen vodka.

For både tøjet og vodkaen gælder, at de produceret kompromisløst økologisk og bæredygtigt. Så kompromisløst, at vandet fra de grønlandske isbjerge, der bruges i vodkaen, kun bliver sendt til Danmark, når der er ledig plads på containere, der ellers ville sejle tomme hertil. Der skal sættes mindst muligt CO2-aftryk.

Vi er nødt til at passe på vores klode
»Vi bliver nødt til at passe på vores klode. Tiden er forbi, hvor vi bare kan vende det blinde øje til, hvad vi udsætter vores miljø og klima for. Vi er nødt til at handle nu. Som producent er det derfor en selvfølge for mig, at alt, mit navn står på, skal være produceret så bæredygtig som muligt,« slår Nixon Bui fast.

Han var i Indien til et modeshow med sit tøj og havde taget nogle flasker af sin vodka med til arrangementet. En stor indisk spiritus-distributør var til stede og så vodkaen og sagde, at den måtte han bare have i sit sortiment.

»Jeg vidste ikke rigtig noget om, hvordan man eksporterer økologiske fødevarer til Indien. Jeg undersøgte sagen lidt og fandt ud af, at det allervigtigste er at få de rigtige indiske økologiske certificeringer på plads,« fortæller Nixon Bui.

LÆS OGSÅ: Indisk delstat bliver 100 procent økologisk

Fik hjælp af den danske ambassade
Han henvendte sig til den danske ambassade i Indien. Og her var der heldigvis stor hjælp at hente. Ambassaden havde en lokal indisk mand ansat. Han hjalp med at kontakte de indiske myndigheder for at opnå de officielle certificeringer.

»Takket være ambassadens hjælp er der nu flere paller Nixon Bui Vodka på vej til Indien med alle de rigtige mærker og certificeringer,« siger Nixon Bui.

Som navnet antyder, så er han ikke født i Danmark. Nixon Bui stammer fra det nordlige Indien helt oppe ved Himalaya. Han kom i sin tid til Danmark for at uddanne sig. Her har han taget en cand.merc. på Copenhagen Business College.

Læs mere om Nixon Bui Vodka på www.nixonbuivodka.com – se hans tøj på www.nixonbui.com.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: