Hvem er hykleren, Karen Hækkerup?

KOMMENTAR – Kan du lide en rød dansk bøf, skal du endelig spise løs, mener Karen Hækkerup, som advarer mod skræmmekapagner mod kød. Men hvorfor er Landbrug & Fødevarer egentlig så bange for vegetarer og veganere, spørger Kirsten Skaarup, der har udgivet en lang række bøger om mad og madkultur.

Karen Hækkerup i Politiken: Kan du godt lide en rød dansk bøf, kan du roligt spise løs.

Af Kirsten Skaarup, forfatter

I lørdags skrev direktøren for Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, et indlæg i Politiken om hykleriet omkring kød. Her er mange mærkelige påstande. Blandt andet sammenligner hun proteinindholdet i grønne bønner med kød.

Jeg ville som minimum have forventet, at Karen Hækkerup ved, at grønne bønner har et meget lavt proteinindhold. Derfor er der ingen mening i at sammenligne dem med kød.

Men måske har direktøren hørt, at vegetarer og veganere hovedsageligt får deres proteiner fra bønner.

Hun kender så tilsyneladende ikke de tørrede, meget proteinrige bønner som sojabønner, kidneybønner, limabønner samt linser og quinoa etc. med et meget højt proteinindhold.

Hykleri eller misinformation?
Til direktørens oplysning kan jeg fortælle, at 100 g sojabønner indeholder 35,8 gram protein, mens indholdet i 100 gram oksekød er omkring 20. Hykleri eller bare misinformation?

At det skulle kræve stor viden om ernæring at leve af plantekost er også ren misinformation.

Hvorfor mon de er så bange for vegetarer/veganere hos Landbrug & Fødevarer? Føler de, at de sidder på et erhverv, der langsomt men sikkert er ved at blive udfaset?

Hvis Karen Hækkerup mangler ideer til bæredygtige og sunde bøffer, vil jeg anbefale hende at kigge her: Hummusbøffer m. majs, sorte linser og guacamole.

Hvorfor er Karen Hækkerup så bange for vegetarer og veganere, spørger Kirsten Skaarup (th).

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: