Vi skal lære økologi af hinanden

PRAKTISK ØKOLOGI – Selvforsyning og skovhaver er populære emner på festival i Fredericia. Praktisk Økologi vil vise os, at økologi og bæredygtighed i hverdagen hverken er dyrt eller besværligt.

Trine Krebs: Økologi er hverken dyrt eller besværligt, men hvis vi virkelig skal rykke og gøre en forskel, så skal vi mødes og lære af hinanden. Foto: Ulla Skovsbøl

- Som forening har vi en stor samlet viden om, hvordan den almindelige dansker kan leve mere bæredygtigt, men hvis vi virkelig skal rykke og gøre en forskel, så skal vi mødes og lære af hinanden, fortæller Trine Krebs, formand i Landsforeningen Praktisk Økologi.

Hun håber at kunne samle alle, der har et ønske om en mere bæredygtig verden.

- Forandringer skal ske gennem samtaler og lokale netværk blandt helt almindelige mennesker. Vi kan ikke skabe en involverende omstilling til et ressourcebevidst liv uden at mødes og samtale, grine og udveksle tanker. Det er hele formålet med festivalen. Sammen kan vi virkelig rykke, lyder det fra Trine Krebs.

Adgang til mere end 40 værksteder
Festivalen består af over 40 forskellige værksteder, hvis indhold dækker alt fra biavl og høns i haven til byhaver og fermentering af grøntsager. Deltagere på festivalen har adgang til seks værksteder i løbet af dagen.

- Værkstedsholderne er overvejende vores egne medlemmer. Vores erfarne medlemmer kan vise, at det hverken er besværligt eller dyrt at få mere økologi og bæredygtighed ind i hverdagen, fortæller Trine Krebs.

- Vi tror, at den bedste måde at blive inspireret på er at lære fra andre helt almindelige danskere, der selv har gjort sig erfaringer og som kan vise i praksis, hvor let det egentlig er.

Selvforsyning og skovhaver
Trine Krebs er utrolig glad for den store opbakning, der er til festivalen. Særligt er det værkstederne om økologisk selvforsyning til husbehov, skovhaver, kompostering og frugttræer, som har deltagernes største interesse.

- Vi kan se på valget af værksteder, at vores deltagere virkelig gerne vil lære at dyrke deres egen mad selv. Vi er mange, som drømmer om nye måder at anskue havedyrkning, ressourcer og mad til glæde for global velfærd og klimaoverskud, og vores festival spiller en vigtig rolle for den udvikling, siger hun.

 

Værd at vide om om festivalen

Festivalen blev afholdt for første gang i 2013 i Knabstrup. I år holdes festivalen i Fredericia.

Festivalen omfatter over 40 forskellige værksteder.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: