Vi skal kåre Danmarks nationalret

Er det hotdogs eller frikadeller, der løber af med sejren?

NATIONALRET – Hvad er danskernes yndlingsspise? Er det frikadeller, hotdogs eller spaghetti med kødsovs – eller måske noget helt andet? Fødevareminister Dan Jørgensen inviterer nu befolkningen til at kåre Danmarks nationalret.

Jeg håber, at afstemningen om Danmarks nationalret vil få danskerne til at diskutere dansk madkultur med kollegaerne i kantinerne og med familie og venner rundt om køkkenbordet derhjemme,” siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Danskerne kan fra i dag dele billeder af deres bud på Danmarks nationalret via Instagram og Facebook til inspiration og debat. Det kan de gøre ved at bruge #nationalret.

Stolt madtradition
- I Danmark har vi måske verdens bedste råvarer. Historisk set har vi også en stolt madtradition, siger Dan Jørgensen. Den, tror jeg, vi kan genopdage og videreudvikle. Og en diskussion af vores favoritretter vil helt sikkert hjælpe os på vej.

- Dansk – og ny nordisk mad er berømmet ude i verden. Men hjemme i vores egne køkkener glemmer vi måske nogle gange det særegne danske. Jeg håber, at dette initiativ vil begejstre og inspirere danskerne til at genopdage de mange gode danske retter, siger fødevareministeren.

Kåringen af Danmarks Nationalret sker på baggrund af en afstemning i to faser. Først en regional afstemning og derefter en landsdækkende.

Kåring af Danmarks nationalret
På baggrund af danskernes forslag til retter, vil kokke fra otte regioner fortolke tre hverdagsretter. Kokkene er lokalt forankret i regionerne og kan bruge lokalt producerede råvarer i deres retter, og retterne skal være kendte og appellere til danskerne.

De tre retter vil blive præsenteret for borgerne i regionen, som derefter kan stemme på deres favorit på www.danskernesmad.dk. Regionernes vinderret vil indgå i finalen om at blive Danmarks nationalret.

De otte finaleretter indgår i en national afstemning, som alle kan deltage i, og Danmarks nationalret vil blive kåret 20. november 2014.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: