Smag på Aarhus Bugt i påsken

SMAG PÅ AARHUS: Lørdag i påskeferien inviterer Naturhistorisk Museum og Smag på Aarhus til en smagsoplevelse i naturen ved Moesgård Strand. Grib gummistøvlerne, tag med på muslingejagt og nyd smagen af dagens fangst, når blåmuslingerne efterfølgende tilberedes over bål.

Blåmuslingen serveres ofte som delikatesse på mange af byens restauranter. Men de kan hentes kvit og frit i havet omkring Aarhus og er oven i købet nemme at tilberede.

Projektet Smag på Aarhus er et ambitiøst natur- og madprojekt, som centrerer sig om de grønne områder i og omkring Aarhus. Byens parker, pladser og grønne områder skal gentænkes, så de bliver til spiselige og sanselige miljøer.

Aarhusianerne skal selv være med til at skabe og påvirke deres nære ogivelser med smukke træer, buske og planter, der er fulde af smag. Samtidig skal den spiselige natur formidles, så flere af byens borgere opdager det mangfoldige spisekammer, som naturen i og omkring Aarhus byder på.

Som en del af projektet inviterer Naturhistorisk Museum sammen med Smag på Aarhus til en række guidede naturture, hvor den spiselige natur skal findes, udforskes og smages.

Og den første tur er lige om hjørnet.

Blåmuslinger i Aarhus Bugt
Lørdag 4. april 2015 klokken 13 kan man komme med på muslingejagt. For selvom Aarhus er en storby, er det også en kystby, og havet er et rent tag-selv-bord af mad og delikatesser.

For mange er blåmuslinger kun kendt som en dyr delikatesse fra byens restauranter og fiskehandlere, men hvis man ved, hvor man skal lede, kan de hentes kvit og frit i havet. Derfor tager vi turen rundt ved Moesgård Strand for at finde blåmuslinger, fortæller arrangørerne.

Efter turen skal der tændes op for bålgryden, og turens fangst tilberedes under kyndig vejledning og med tips fra Smag på Aarhus’ egen måltidssnedker, Ursula Bjerggaard.

Lars Brøndum, naturformidler og biolog fra Naturhistorisk Museum, er turleder. Han glæder sig til at åbne op for ‘selvforsyningsåret’, for der er masser af mad at hente i naturen hele året rundt.

Smag på Aarhus
Smag på Aarhus er et fire-årigt projekt støttet af Nordea-fonden og forankret i Center for Byens Anvendelse, Aarhus Kommune.

- Der er allerede rigtigt gode initiativer i byen og mange engagerede ildsjæle. Ved at bringe erfaringer og ressourcer i spil og skabe nye samarbejder, kan vi styrke det gode liv i byen og afprøve nye og anderledes smagsoplevelser, fortæller projektleder Pernille Thormann Villesen, der er glad for det tætte samarbejde med Naturhistorisk Museum.

Praktiske informationer:

Tur: Muslingejagt

Tid: Lørdag 4. april kl. 13 – arrangementet varer ca. 3 timer

Sted: Moesgård Strand – vi mødes på parkeringspladsen for enden af Strandskovvej.

Pris og tilmelding:
Turen er gratis, og der er ingen tilmelding.

Husk: Gummistøver, varmt tøj og en spand til muslinger

Arrangør: Naturhistorisk Museum & Smag på Aarhus

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: