Sand skal beskytte Nordsjællands kyst

KYSTSIKRING – Nu haster det med at finde en mere effektiv måde at beskytte kysten på, mener Danmarks Naturfredningsforening holder konference om kystsikring

Kysterne skal sikres bedre, men det koster mange penge.

December-stormen Bodil og den efterfølgende stormflod var hård ved den nordsjællandske kyst.

De store sten, som skulle beskytte kysten mod bølgernes ødelæggelser, blev kastet omkring som legoklodser, og havne blev ødelagt, huse blev oversvømmet og kystskrænter blev ædt væk af havets kraft.

Nu haster det med at finde en mere effektiv måde at beskytte kysten på, mener Danmarks Naturfredningsforening, som den 22. januar klokken 13-17 holder konference om kystsikring på Kulturværftet i Helsingør.

Det er for dyrt
Kystsikring er et kontroversielt emne, fordi det er dyrt, og fordi det ændrer kystens natur og udseende markant. Overordnet set mener Danmarks Naturfredningsforening, at kystsikring kun skal bruges ved udsatte kyster, hvor der er store samfundsmæssige værdier, kulturarv og bysamfund, som er truet af havet.

Netop sådan en kyst er Sjællands nordkyst, og derfor mener DN Helsingør, at kysten bør beskyttes for eksempel ved at fodre med store mængder sand på stranden, så det kan blive til hvide sandstrande langs kysten.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: