Protestmarch over hele landet mod giftregn

SPRØJTEGIFT – Protestmarch over hele landet finder sted i dag, lørdag formiddag fra klokken 10 til 12.

Det regner med gift. Hjælp os med at få giften ud af haver og mad, opfordrer Landsforeningen Praktisk Økologi.

Landsforeningen Praktisk Økologi arrangerer i dag lørdag gåture over hele lande i protest mod mod den giftige regn. De finder sted klokken 10.00-12.00.

Deltagerne vil bære paraplyer pyntet med æblehøst for at skabe opmærksomhed på at gift, som spredes – ganske lovligt – på danske agre uforklarligt ender i regnvand og på frugt og grønt, hvor giften ikke er tilladt, hverken hos økologiske eller konventionelle frugt- og grøntsagsavlerne.

Landbruget toppes om, hvem der skal erstatte, at både konventionelle og økologiske avlere får forurenet deres høst af frugt og grønt med prosulfocarb. Det er aktivstoffet i flere kommercielle sprøjtemiddelbrands, og det næstmest anvendte pesticid i dansk landbrug.

Vi må leve i usikkerhed
- Ingen taler om, at når giften kan findes over grænseværdierne i supermarkedernes stikprøvekontrol af frugt og grønt og i målinger af regnvand, så må også danskerne leve i usikkerhed for, om giften falder i vores haver, på barnevogne og i baggårde. Ingen ved det og ingen ved, hvad det betyder for menneskers, dyrs og naturens liv og levned, skriver Praktisk Økologi i en pressemeddelelse.

- Vi er en del borgere, som gerne vil undgå gift. Vi gør, hvad vi kan i det daglige for at købe og dyrke mad og forbrugsgoder med så få giftstoffer, som muligt, og så er det altså ikke rimeligt at dette meget flygtige aktivstof fra landbruget kan ende på vores grøntsager, frugttræer og hoveder, siger formanden for Landsforeningen Praktisk Økologi, Trine Krebs.

- Vi ser rigtig gerne at dette aktivstof prosulfocarb forbydes, og at danske borgere og politikere står sammen om at skabe langsigtede strategier for, hvordan vi kan undgå brugen af gift i produktionen af vores mad, siger hun.

Læs mere om giftregn:

Her kan du deltage i en gåtur mod giftregn

Videnskabelig rappport fra Aarhus Universitet

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: