Økologisk jamsession på Roskilde Festival

MAD – Michelinkokke foodjammer og tryller med økologiske råvarer til Roskilde Festivals største køkkenfest i Madkulturens aktive folkekøkken.

Gå i køkkenet med michelinkokke til Roskilde Festivals største køkkenfest. Foto: Madkulturen/Uffe Weng

Den bedste fest foregår altid i køkkenet. Sådan lyder det fra Madkulturen, der byder festivalgæster indenfor til en kulinarisk jamsession over et bugnende tag-selv-bord af friske økologiske grøntsager, sprød frugt, krydderurter og fersk fisk på køl.

FoodJam er Madkulturens aktive folkekøkken på Roskilde Festival, som i år for fjerde gang fyrer op under festivalens store køkkenfest. Det sker  hver dag fra 27. juni  til 4. juli i ByCenter East. Tirsdag 30. juni jammer michelinkokke fra Kiin Kiin med.

Du vælger råvarerne og laver selv maden, og så står FoodJams kulinariske vejledere klar med hjælp og gode ideer. Det er opskriften på Roskilde Festivals største køkkenfest FoodJam.

Bliv mætte og lær noget om mad
Her bliver gæsterne ikke alene mætte – men går også derfra og har lært noget om råvarer i sæson, om tilberedning, om smag og om fællesskab over gryder og tallerkner og til sidst over måltidet ved langborde. En jamsession i det aktive folkekøkken varer en time og koster 50 kroner.

- Vi vil selvfølgelig gerne dele glæden ved at lave mad og vise, at man ikke skal være så bange for at række ud og spise sammen med nogle, som man ikke kender. Mad handler også om fælleskab, siger Henrik Yde, kok og ejer af michelinrestauranten Kiin Kiin. Han og køkkenchefen Dak Laddaporn jammer med festivalgæsterne tirsdag 30. juni kl. 15-16 og 16-17. Her koster det også 50 kroner, og gæster kan forudbestille billet på madkulturen.dk.

Madglæde i kaotisk setting
Ny forskning fra Boris Andersen fra Aalborg Universitet viser, at glæden og lysten til at lave mad tit er forbundet med det sociale, og at unge gerne bruger tid på maden, når de spiser sammen med andre. Den ramme sætter Madkulturen med FoodJam hver dag under festivalen.

- Vi ønsker at demonstrere, at madlavning fra bunden med gode råvarer kan være en nem og billig løsning på et godt og velsmagende måltid – selv i en på mange måder kaotisk setting som en festival, siger Judith Kyst, direktør for Madkulturen. Hun håber, at gæsterne tager mindst én ny ting, de har lært i køkkenet med sig hjem.

I 2014 var mere end 3.000 gæster med til køkkenfesten. I år afholdes FoodJam i samarbejde med SuperBrugsen, der leverer alle råvarer. Åbningstiden er 9-22 hver dag i perioden 27. juni til 4. juli.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: