Odense får årets økologi-pris

Odense Kommune fik i aftes overrakt Årets Økopris 2016 ved et stort Økotræf på Foodexpo i Herning. Prisen uddeles af Økologisk Landsforening og hylder ildsjæle, der gør en indsats for at udbrede øko-måltider i landets storkøkkener.

Odense Kommune får årets økopris.

Hver dag serverer Byens Køkken 2.500 måltider for ældre og handicappede i Odense. Og i går aftes modtog de det økologiske spisemærke i bronze som bevis på, at alle disse måltider nu er 30-60 procent økologiske. Den indsats udløste samtidig Årets Økopris 2016 til Odense Kommune. Prisen blev overrakt ved et stort Økotræf på Foodexpo i Herning.

- Den økologiske omlægningsbølge ruller stærkt ind over landets storkøkkener. Det er en udvikling, som først og fremmest er drevet af, at nogen tør at tage springet. At nogen tør træffe beslutning om at gå nye veje, sætte nye dagsordener og få det til at lykkedes. Det er et mod, der skal hyldes, sagde Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, ved overrækkelsen af prisen.

Odense Kommune modtager Årets Økopris 2016, fordi økologi og bæredygtighed betragtes som en helt naturlig del af det at servere 2.500 måltider om dagen.

- De har sat fokus på uddannelse og involvering af alle medarbejder i rejsen frem mod 60 procent økologi. Og de arbejder hele tiden på at finde nye løsninger og vise ansvarlighed både i forhold til indkøb, madlavning, menuplanlægning og madspild, samt den sociale ansvarlige – ja hele vejen rundt, sagde Per Kølster om valget af prismodtageren.

- Vi skal have endnu flere, der ligesom Odense Kommune tør tage en beslutninger om at starte økorejsen og finde nye løsninger til det økologiske måltid. Det sværeste er sommetider at tage beslutningen og komme i gang. I er et godt bevis på, at det kan lykkedes. Og vi håber, I vil inspirere mange til at følge efter.

På rette vej
Prisen blev modtaget på scenen af Ældre- og Handicaprådmand Brian Skov Nielsen (EL) og Gitte Breum, Chef for Mad & Måltid i Odense Kommune.

- Den her pris betyder rigtig meget for os. Det er en anerkendelse af, at vi er på rette vej med vores satsning på økologi, bæredygtighed og lokale råvarer, siger rådmanden.

- Vi viser, at man som kommune sagtens både kan levere lækker og sund mad til borgerene samtidig med, at man passer på miljøet. Jeg er super stolt over den her pris. Ikke mindst på vegne af de dygtige medarbejdere og ledere i Byens Køkken, som virkelig har knoklet for at omsætte de vilde ambitioner til virkelighed. De er nogle økohelte, der fortjener alt den hæder, de kan få, siger Brian Skov Nielsen.

Økoprisen blev overrakt ved et stort Økotræf på Foodexpo. Skuespiller og instruktør Hella Joof var konferencier for aftenen, hvor en stribe økologiske spisemærker i guld blev overrakt.

Økologisk Landsforening og Messecenter Herning har i år reserveret en hel hal til økologien på Foodexpo, og 100 økologiske udstillere deltager i fremstødet, som er det hidtil største. Messen slutter i dag.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: