Lær at røge en friskfanget makrel

VILD MAD – Vær med på lørdag, når Smag på Aarhus inviterer på fisketur. De friskfangede fisk bliver røget på stedet og nydt i fælleskab på Aarhus Havn.

Smag på Aarhus lokker med udsigt til friskfanget og hjemmerøget makrel. Foto: Smag på Aarhus

Tag med Smag på Aarhus og Naturhistorisk Museum på fisketur på Aarhus Havn lørdag 11. juli. Det bliver en anderledes fisketur, hvor smagsoplevelsen er i centrum.

De fangede fisk bliver nemlig røget på stedet og nydt i fællesskab. Det er derfor både en oplevelse for fiskere og andre nysgerrige, der vil lære noget om kunsten at røge.

De fleste kender makrellen fra frokostbordet, hvor den enten ligger i dåsen klædt i tomat-sovs, eller når den bliver serveret gylden som varmrøget i hel tilstand.

Men hvor ofte har du spist friskfanget og hjemmerøget makrel? Makrel kan nemt fanges uden det store udstyr eller erfaring, også uden at forlade bygrænsen, fortæller Smag på Aarhus.

Kan fanges på havne og moler
Makrel overvintrer på dybt vand, men om sommeren kommer de til Jyllands østkyst for, tæt på land, at søge føde som vandlopper, rejer og småfisk. De jager helst på dybt vand, og derfor kan man fange dem i havne og på moler.

Tag med på havnen, når Lars Brøndum, naturformidler og biolog fra Naturhistorisk Museum, inviterer på makrelfiskeri fra Nordmolen. I fællesskab bliver fiskene renset, og Smag på Aarhus’ måltidssnedker, Ursula Bjerggaard, sørger for at fiskene bliver røget. Sammen skaber vi et lækkert sommerligt måltid, med både makrel og årstidens grønne lækkerier.

Skal du fiske, kræver det fisketegn (hvis du er mellem 18 og 65 år), og du skal selv medbringe fiskestang. Alle er velkomne til at kigge forbi og være med til at tilberede fiskene.

Pris og tilmelding: Turen er gratis, og der er ingen tilmelding.

Tid: Lørdag 11. juli kl. 6 – arrangementet varer ca. 3 timer.

Sted: Nordmolen, Aarhus Havn – vi mødes ved parkeringspladsen ved vestre molefyr for enden af Irma Pedersens Gade.

Husk: Fisketegn, fiskestang og -udstyr, fornuftigt tøj samt en spand til fisk (hvis du skal fiske).

Arrangør: Naturhistorisk Museum Aarhus og Smag på Aarhus.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: