Kampagne mod listeria

Listeria er en bakterieslægt med seks arter. Den kan forekomme i kød- og mælkeprodukter samt i rå grønsager.

LISTERIA – Frem mod årsskiftet kører Fødevarestyrelsen en kontrolkampagne, som skal undersøge, om virksomhederne har styr på kontrollen af listeria og eventuelt hjælpe dem med at få strammet op.

En ny kKontrolkampagn fra Fødevarestyrelsen fokuserer på egenkontrol af listeria i fødevarevirksomheder, der producerer spiseklart kødpålæg som fx rullepølse og hamburgerryg.

Kontrolkampagnen er en opfølgning på udbruddet af listeria for få måneder siden.

Formålet med kontrolkampagnen er at undersøge, om virksomhederne har styr på kontrollen af listeria og at sikre, at virksomhederne får strammet op, hvis der konstateres problemer.

Kampagnen fokuserer bl.a. på, om virksomheden tager de lovpligtige prøver, har styr på om listeria kan vokse i virksomhedens produkter, og om sporbarheden af råvarer og færdigvarer er i orden.

Fødevarestyrelsen har som led i det nuværende Fødevareforlig gennemført en række initiativer for at styrke virksomhedernes kontrol med listeria.

Der er bl.a. udarbejdet forskellige redskaber til virksomhederne, herunder en vejledning om vurdering af fødevarers holdbarhed og en fotoserie om kritiske punkter i forhold til rengøring og listeria.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: