Guld til den økologiske pølsemand i København

DØP – 385 spisesteder har nu fået det økologiske spisemærke. Senest har tre pølsevogne i København fået guldmærket.

Den økologiske pølsevogn ved Rundetårn serverer lækre økologiske pølser fra Hanegal.

- Økologi skal være for alle, og det er dejligt, at man kan købe økologiske pølser på gaden i København. Det viser vejen for at mad, der spises på farten, sagtens kan være økologisk, og jeg håber, det vil brede sig til resten af landet, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

DØP, Den Økologiske Pølsemand i København, har tre pølsevogne, der alle tre har fået Fødevareministeriets økologiske spisemærke i guld i denne uge.

Det økologiske spisemærke i guld dokumenterer, at mellem 90 pct og 100 pct af maden er garanteret økologisk. Hos DØP er der 100 pct. økologiske pølser, brød, drikkevarer og rodfrugtmos.

Med afsæt i regeringens Økologiske Handlingsplan 2020 støtter Fødevareministeriet spisesteder, der vil omlægge til økologi. En del af denne indsats er Copenhagen Food Fair i Bella Center den 24.- 27. februar, hvor Fødevareministeriet sammen med økologierhvervet præsenterer de økologiske spisemærker for foodservice sektoren.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: