Færdigretter til aftensmad hitter som aldrig før

MAD – Danske forbrugere fylder indkøbskurven med færdigretter. Salget af færdigretter eller mad, der er helt eller delvist tilberedt, stiger støt. Forbrugerne hyrer et produkt til at udføre et job for dem, forklarer analysefirmaet Nielsen.

Danske forbrugere køber flere færdigretter og mere take-away mad. Foto: Colourbox

Danske forbrugere fylder indkøbskurven med færdigretter. Salget af forskellige færdigretter eller mad, der er helt eller delvist tilberedt ved køb, stiger støt.

Det viser nye tal fra analysefirmaet Nielsen, der i en ny undersøgelse sætter fokus på tendenser og prisudvikling inden for dagligvarehandelen.

Færdigretter til aftensmad hitter
I forhold til 2015 ses en stigning i salget af færdigretter til de fleste af døgnets måltider, men det er især til aftensmåltidet, at danskerne køber færdigmad frem for selv at gå i køkkenet, viser den nye rapport.

På konserveshylderne er pasta- og risretter og supper i høj kurs, mens vi i køledisken i højere grad prioriterer færdigretter med grøntsager, pizza og tærter samt færdigretter med fisk. I frysedisken går vi også efter færdigretter, og også pizza og kartoffel-produkter stiger.

- Forbrugere har siden tidernes morgen forsøgt at skære hjørner, når det gælder opgaver, som ikke er lystbetonede, hvilket også gør sig gældende inden for madlavning. Det er der ikke noget nyt i, siger Rasmus H. Sarauw-Nielsen, som er analytiker hos analysefirmaet Nielsen.

Forbruger hyrer et produkt
- Det nye består snarere i, at leverandører og retailere nu i højere grad møder den efterspørgsel, der er i markedet inden for færdigretter. Forbrugerne hyrer et produkt til at udføre et job for dem. Det er det centrale, og lige nu er der en større efterspørgsel end tidligere efter convenience løsninger, siger han.

Derudover har analytikeren også identificeret en forbrugertrend, der går i retning af sunde løsninger. Det kan man læse ud af salgstallene og i det sortiment, som forbrugerne møder i for eksempel frugt- og grønt afdelingerne, forklarer Rasmus H. Sarauw-Nielsen.

FAKTA om færdigretter i butikkerne

Færdigretter med vækst på konserveshyderne:
1. Pasta og risretter
2. Suppe (både våd og tør)
3. Mexicansk sauce
4. Friske pastaretter

Færdigretter med vækst i frysedisken:

1. Færdigretter
2. Pizza
3. Kartofler (pommes frites mm)
4. Bageprodukter

Færdigretter med vækst i køledisken:

1. Færdigretter grønt
2. Færdigretter med fisk
3. Andre færdigretter
4. Pizza og tærter

Kilde: Nielsen Kend dit Marked 2017 (Stigning målt i volumen (kg), salg i total dagligvarehandelen Danmark i 2016 i forhold til 2015).

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: