Camønoen er Danmarks nye vandrerute på Møn

NATUR – Camønoen er en 175 kilometer lang rute på Møn, Nyord og Bogø. Camønoen er natur, kulturhistorie, gastronomi, vandring, stilhed, stjernehimmel og magiske stunder, du aldrig glemmer, lyder det lokkende.

Camønoens 175 kilometer lange rute blev indviet lørdag 18. juni af 200 vandrere. Foto: Camønoen

Caminoen, den verdenskendte pilgrimsrute i Spanien, der fører til Santiago de Compostela, hvor en af de tolv apostle ifølge overleveringerne ligger begravet, har fået en dansk lillesøster på Møn, Bogø og Nyord.

I går lørdag 18. juni var 200 naturglade vandrere med til at indvie Camønoen. En 175 kilometer lang rute, der skal give turister og fastboende mulighed for at opleve alt, hvad Møn, Nyord og Bogø kan tilbyde af natur, kulturhistorie, gastronomi og meget mere.

- Camønoen er ikke bare sådan en vandrertur, hvor vi skal gå og snakke en masse. Det er også en tur, hvor vi skal ned i kroppen. Vi skal opleve det, der er omkring os i stilhed, siger Katrine Gro Skov til TV2. Hun er naturvejleder og var i går gruppeleder for dem, der gik 7,5 kilometer fra Bissinge til Stege på Møn.

Alle kan være med
Planerne og udviklingen af Camønoen er blevet til på Møns Museum i Stege.

- Jeg har glædet mig vildt meget til i dag. Det hele er så roligt og fint, og alle er glade og vandrerne er i gang. Nu er Camønoen åben for alle, siger Anette Maria Syska fra museet, der har været med til at udvikle Camønoen, til TV2.

Tag på travetur på Møn, Bogø og Nyord.

Går man hele Camønoen, kan man vandre i flere dage. Men der er både korte og lange ruter, så alle kan være med.

Ruterne er tilrettelagt, så man også kan besøge lokale ildsjæle, hvis man har brug for lidt underholdning undervejs.

Camønoen har fået sin egen hjemmeside, der indeholder et væld af praktiske oplysninger, detaljerede beskrivelser af Camønoens 12 etaper, overblikskort og henvisning til masser af gode historier og spændende personer.

Hippier og andre spændende mennesker
Ude på Vestmøn bor stadig mange af de hippier, som slog sig ned på øen tilbage 1960′erne. Her kan du være med til at meditere eller besøge Hårbøllehuset, hvor lokale ildsjæle holder området med arrangementer og café. Her bor også Preben, der hvert år donerer noget af omsætningen fra sin naturcamping til et godt formål.

På Koster Færgegård kan man møde Jens W. Petersen og Lone Dalgas Rasmussen, som har travlt med Mønbroens Camping, tangfiskeri og kødproduktion.

Hvis du ser en traktor i vandkanten, er det nok Jens, som er i gang med at fiske søgræs, som bliver forvandlet til tangtage på Læsø. De to Camønoværter har været med til at drive et af Danmarks første økologiske landbrug ved Horsens, men har nu overtaget Jens´ forældres gård, som er omlagt til økologisk drift.

Læs mere om Camønoen.

Alle kan deltage i Camønoen, som er opdelt i 12 etaper. Vælg blandt andet mellem Mælkevejen, Hippieetapen eller Kong Asgers Etape. Foto: Camønoen

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: