Brug mælkebøtter i maden

VILD MAD – Anemette Olesen giver tips og gode råd om at lave mad med mælkebøtter.

Mælkebøtter kan spises, men hvordan bruger man planten i sin daglige madlavning?

I dag kan du få et lynkursus i, hvordan du laver mad med mælkebøtter, du kan plukke i naturen.

Det sker i dag klokken 16:30 i skolekøkkenet i Ceresbyen i Aarhus under kyndig vejledning af Annemette Olesen, der i de seneste 30 år har skrevet adskillige bøger om at bruge naturens egne vildtvoksende råvarer i maden.

På madskolen lærer du flere forskellige måder at bruge mælkebøtter i din daglige madlavning.

I familie med rocola
Mælkebøtten er i familie med rucola og bruges flittigt i for eksempel det franske køkken. Denne fantastiske urt er både sund og velsmagende og utrolig let at bruge i køkkenet.

Den kan bruges i mange forskellige retter i både det salte og søde køkken. På madskolen laver vi mindst tre forskellige retter, som vi spiser i fællesskab, fortæller Ursula Bjerggaard fra projektet Smag på Aarhus, som står for arrangementet.

Alle opskrifter bliver udleveret, så du kan lave retterne igen hjemme.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: