Bagerformand: Vi bruger ikke betonblandere

MAD – Det er ikke noget særsyn, at bagerforretninger bruger betonblandere til brødproduktionen, sådan som det var tilfældet hos Nordic Ingredients.

Danske bagerier bruger ikke betonblandere, siger Bager- og Konditormestrene i Danmark

Det er ikke noget særsyn, at bagerforretninger bruger betonblandere til brødproduktionen, sådan som det var tilfældet hos Nordic Ingredients.

Her foregik produktion af blandt andet rugbrødsgelé i en betonblander, hvorefter produkterne blev sendt ud til flere af landets sygehuse og plejehjem.

Fødevarestyrelsens rejsehold lukkede onsdag virksomheden grundet alvorlige hygiejniske forhold, men Nordic Ingredients-direktøren Kurt Frederiksen mener ikke, hans firma er det eneste, der har brugt en betonblander til at lave mad.

- Jeg ved, at en lignende maskine også bruges andre steder, siger Kurt Frederiksen ifølge Ritzau. Dermed gentager han sine udtalelser fra torsdag om, at betonblandere også er et brugt redskab hos bagerforretninger.

Formanden rystet
Hos organisationen Bager- og Konditormestre i Danmark er formand Hardy Christensen rystet over direktørens udtalelser.

- Jeg har besøgt rigtig mange bagerier i min tid som formand, og jeg har aldrig set en betonblander i et dansk bageri. Jeg ved ikke, hvordan han kan tillade sig at komme med en sådan udtalelse.

- Vi arbejder kun med maskiner, der er godkendt af Fødevarestyrelsen, og går du ned i det lokale byggemarked og køber en blandemaskine, så kan du ikke være sikker på, at metallet er beregnet til de fødevarer, du arbejder med, siger Hardy Christensen til Ritzau.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: